Webcasts over Zelfzorg

Zelfzorg in de huisartsenpraktijk

In december 2022 heeft Mednet de webcast ‘Gezondheid begint met zelfredzaamheid bij kleine kwalen‘ uitgezonden. Hierin komen vragen aan bod als: hoe kun je als huisarts of apotheker het gesprek over zelfzorg met patiënten aangaan, zelfzorgadviezen geven en hun zelfredzaamheid bij kleine kwalen, zoals urineweginfectie, lage rugklachten, griep en verkoudheid vergroten?

Onder leiding van Maayke Fluitman (apotheker en ex-bestuurslid KNMP) ging het panel met elkaar in gesprek over zelfzorgadvies bij kleine kwalen, de rol van de huisarts en de apotheker hierbij en de mogelijkheid tot verbetering van de onderlinge communicatie.
Het panel bestond uit  Ariëtte Sanders-van Lennep (huisarts en redacteur Huisarts & Wetenschap); Rian Lelie (apotheker, gepromoveerd op de rol van de apotheker bij zelfzorg met focus op urinewegeninfecties); Iris Zuydgeest (apotheker, lid van de commissie voor het verbeteren van de zichtbaarheid van openbaar apotheker van de Vereniging van Jonge Apothekers) 

U kunt deze webcast kosteloos terugkijken op de website van Mednet

 

De live webcast ‘Zelfzorg in de huisartsenpraktijk: zo vergroot u de zelfredzaamheid van uw patiënt’ is in 2021 uitgezonden. In deze nascholingswebcast over zelfzorg kregen huisartsen en apothekers handvatten om het gesprek over zelfzorg met patiënten aan te gaan, zelfzorgadviezen te geven en tevens de zelfredzaamheid van de patiënten bij kleine kwalen te vergroten.
Sprekers: Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg, Universiteit Utrecht; Gordon Oron, huisarts Gezondheidscentrum Leven; Janine Galjaard, directeur Keuringsraad; Jan Benedictus, programmamanager Patiëntenfederatie Nederland; Maayke Fluitman, apotheker geneesmiddelen & maatschappij.