Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen

12 januari 2021

door Anne-Marie Huikeshoven

Een groot deel van de Nederlanders (44%) gebruikt supplementen om de dagelijkse voeding mee aan te vullen. Voor vrouwen is dit zelfs 54%. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Multiscope (2020, voor de uitbraak van corona) onder 7.300 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Vrouwen gebruiken vaker supplementen

Voedingssupplementen zijn voor veel mensen een aanvulling op hun dagelijkse voeding. Vrouwen nemen vaker voedingssupplementen (54%) dan mannen (34%). Dit is te verklaren doordat voor vrouwen vaker een algemeen advies geldt om te suppleren. Wanneer zij bijvoorbeeld zwanger willen worden en tijdens het eerste trimester van de zwangerschap is het nodig om extra foliumzuur te slikken. Voor vrouwen geldt ook vaker dan voor mannen het advies om vitamine D aan te vullen , tijdens de zwangerschap, tijdens de periode van borstvoeding en vanaf 50 jaar. Van de mensen die aangeven voedingssupplementen te gebruiken doet 42% dit voor de algemene gezondheid. Daarnaast wordt ook het verbeteren van de weerstand vaak genoemd (33%).

Aanvulling op de voeding

Een gezonde gevarieerde voeding bevat de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamines en mineralen. Omdat het is de praktijk niet altijd lukt om de optimale hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen, kan het verstandig zijn om een (tijdelijk) de voeding aan te vullen met een vitaminesupplement.

 

thumbnail Jaarverslag 2023: 'Zelfzorg is ook passende zorg'

30-04-2024

Ons jaarverslag 'Zelfzorg is ook passende zorg' is gepubliceerd.

thumbnail De zelfzorgmarkt in 2023

27-03-2024

De zelfzorgmarkt steeg in 2023 met ruim 8%.

thumbnail Patiënt voelt zich ook geholpen met een zelfzorgadvies

25-03-2024

Waarom niet vaker een zelfzorgadvies?

Meer nieuws