Vacature Keuringsraad

De Keuringsraad is op zoek naar een Specialist Gezondheidsreclame M/V (min. 0,8 FTE)

De Keuringsraad is een onafhankelijke organisatie die zich dagelijks inzet voor het behoud en het bevorderen van verantwoorde publieksreclame voor zelfzorgmiddelen voor het bedrijfsleven. Een tweede doel is het vergroten van het level playing field. Dit doet ze door namens de sector op onafhankelijke en deskundige wijze zelfregulerend toezicht uit te oefenen. Het toezicht vindt plaats door middel van keuring, monitoring en advisering op basis van wettelijke en door de sector zelf opgestelde gedragsregels. Ze toetst preventief reclame-uitingen (pre-clearance) voor zelfzorggeneesmiddelen, voedingssupplementen, gezondheidsproducten, medische (zelfzorg) hulpmiddelen en zuigelingenvoeding. Ze toetst achteraf via monitoring, meldingen en/of klachten van derden over reclame-uitingen.

De Keuringsraad bestaat uit KOAG (Stichting Keuringsraad Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen) en KAG (Stichting Keuringsraad Aanprijzing Gezondheidsproducten) en is in 1926 opgericht door de betrokken brancheorganisaties in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie.

De Keuringsraad werkt nauw samen met de overheid (Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) en de Stichting Reclame Code. Met laatste deelt de Keuringsraad ook haar kantoor aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam.

De Keuringsraad checkt inhoudelijk of een reclame-uiting aan de gedragsregels voor reclame voldoet. Dit is een interessante materie. Want wanneer worden grenzen nu precies overschreden? Hoe moeten zaken worden geïnterpreteerd? En hoe zal het publiek dat zien? En hoe werkt het binnen de context? En al die vragen worden gesteld voor zowel offline als online uitingen. Om ons team te helpen deze vragen te beantwoorden zijn we op zoek naar een 5de Specialist Gezondheidsreclame.

Organisatie

De organisatie bestaat nu uit een Directeur (jurist), 4 Specialisten Gezondheidsreclame, waaronder specialisten met onder anderen een diëtiek achtergrond, communicatie achtergrond en een apotheker. Daarnaast bestaat het team uit een procesmanager CGR/CAVP en een financieel procesmanager. Onze werksfeer is plezierig, professioneel maar toch informeel. We werken echt als een team, omdat we elkaar vaak nodig hebben voor de juiste interpretatie.
Een Specialist Gezondheidsreclame M/V (min. 0,8 FTE)
De Specialist Gezondheidsreclame levert een bijdrage aan het naleven van de wettelijke en door Codepartijen van de Stichtingen KOAG en KAG zelf opgestelde gedragsregels.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Is – samen met de andere specialisten – verantwoordelijk voor de pre-clearance, pre-copy advisering en monitoring van reclame voor producten die vallen binnen het werkgebied van de Keuringsraad;
 • Is samen met de directeur en andere specialisten verantwoordelijk voor communicatie, voorlichting en kennisoverdracht naar stakeholders;
 • Geeft algemene voorlichting en training over de Codes van de KOAG/KAG;
 • Evalueert de bij de Keuringsraad ondergebrachte Codes en doet voorstellen om deze actueel te houden;
 • Staat de klanten (marketing- en regulatory affairs afdelingen van diverse bedrijven) per
  e-mail/telefoon en in gesprekken te woord;

Vereisten:

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een farmaceutische-/medische opleiding en ervaring dan wel opleiding en ervaring in Voeding en Gezondheid of Levensmiddelentechnologie;
 • Kennis en ervaring dan wel interesse in marketing en reclame;
 • Kennis van de branche en haar stakeholders;
 • Kennis van wettelijke bepalingen op de respectievelijke beleidsterreinen.

Competenties:

 • Klant- en marktgericht;
 • Pro-actief, resultaatgericht en gedreven;
 • Besluitvaardig, analytisch en zorgvuldige oordeelsvorming;
 • Een teamplayer, die ook goed zelfstandig en voortvarend kan werken;
 • Empathisch vermogen, affiniteit met zelfregulering en de vrijheid van het maken van verantwoorde reclame;
 • Flexibel, goed kunnen inspelen op relevante ontwikkelingen en deze vertalen naar gedragscodes;
 • Pragmatisch en organisatietalent, je zorgt er samen met de andere specialisten voor dat taken onderling goed worden verdeeld en soepel verlopen;
 • Taalgevoel en nuances kunnen herkennen;

Wat wordt er geboden:
Een zelfstandige, afwisselende baan in een gestructureerde omgeving en prettige werksfeer, met een uitstekend basissalaris, 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en de mogelijkheid van jaarlijkse gratificatie.

December 2017
Keuringsraad Kennis en Advies Gezondheidsreclame,
Buitenveldertselaan 106,
1081 AB Amsterdam

Heb je interesse in deze uitdagende functie, neem dan meteen contact op met Janine Galjaard, directeur Keuringsraad via j.galjaard@koagkag.nl of op 06-23724788.