Hubertus Cranz ontvangt zelfzorgpenning

13 juni 2018

door Anne-Marie Huikeshoven

Als waardering voor het behartigen van de belangen van de OTC-industrie is Hubertus Cranz, oud-directeur van de Association of the European Self-Medication Industry (AESGP), tijdens het 25-jarig jubileum van Neprofarm onderscheiden met de Van Till Penning. Cranz was 30 jaar lang het gezicht van AESGP en heeft in die tijd een fantastisch netwerk opgebouwd binnen het Europees Parlement, de Europese Commissie, maar ook bij nationale autoriteiten. Zijn werk heeft ervoor gezorgd dat AEGSP als volwaardige gesprekspartner serieus wordt genomen. En dat straalt ook af op nationaal niveau op de positie van Neprofarm.

De onderscheiding is vernoemd naar de heer G.B.E. Baron van Till, die van 1980 tot 2000 voorzitter was van de BAG-ZZ en Neprofarm. De heer Van Till heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zelfzorg in Nederland en op stimulerende wijze leiding gegeven aan de vereniging. Derhalve kreeg hij bij zijn afscheid in 2001 als eerste deze penning van verdienste uitgereikt.

Veel nationale verdiensten van Neprofarm zijn gebaseerd op Europese initiatieven van de AESGP. Het gunstige raamwerk voor zelfzorgproducten en de maatschappelijke erkenning van zelfzorg hebben we in Nederland in belangrijke mate te danken aan de inspanningen van de heer Cranz.

thumbnail Meer toezicht op supplementen

17-06-2024

De NVWA zet zich in voor veilige voedingssupplementen.

thumbnail Verantwoorde online reclame voor zelfzorgmiddelen

11-06-2024

Meer toezicht op influencer marketing.

thumbnail Zelfzorg relevanter dan ooit

11-06-2024

Zelfzorg is relevanter dan ooit, bleek op het AESGP jubileum congres.

Meer nieuws