Feiten over vitaminesupplementen en Covid-19

30 maart 2020

door Anne-Marie Huikeshoven

Op dit moment is er veel aandacht voor vitaminesupplementen. Verschillende vitamines en mineralen dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Extra vitamines zorgen er niet voor dat het lichaam beter beschermd wordt tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus (Covid-19).

Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen is het vooral belangrijk om ons aan de adviezen van het RIVM te houden. Mensen met een verminderde weerstand moeten nog alerter zijn, om zo het coronavirus op afstand te houden.

Gezonde voeding, voldoende bewegen, slapen en het vermijden van stress dragen bij een aan zo goed mogelijke weerstand. Er zijn echter situaties waarin de weerstand wat extra ondersteuning kan gebruiken, bijvoorbeeld naarmate we ouder worden, als een vrouw zwanger is of wil worden. Maar ook bijvoorbeeld als iemand rookt, langdurig wordt blootgesteld aan stress, een onevenwichtig voedingspatroon heeft of een onregelmatig leven leidt. In die gevallen kan het (tijdelijk) verstandig zijn om de voeding aan te vullen met een vitaminesupplement.

Vitaminesupplementen beschermen niet tegen het coronavirus, maar helpen wel om een gezonde weerstand te behouden.

thumbnail Zelfzorg: wel of niet verzekerde zorg?

22-08-2023

Horen zelfzorggeneesmiddelen thuis in het basispakket?

thumbnail Anti-microbiële zelfzorgmiddelen voortaan op recept?

27-06-2023

Neprofarm geeft haar visie op dit voorstel.

thumbnail De economische en sociale impact van zelfzorg

02-06-2023

De waarde van zelfzorg voor ons zorgstelsel.

Meer nieuws