Voor zorgprofessionals

Een belangrijke taak van Neprofarm is het geven van voorlichting en advies over zelfzorg, ook aan zorgprofessionals.

Speciaal voor huisartsen en apothekers hebben wij door het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) een aantal modules voor het farmacotherapeutisch overleg (FTO) laten ontwikkelen, waarin aandacht is voor zelfzorg. Aanleiding hiervoor was het PiSCE-onderzoek (2017) waarin onder andere de aanbeveling staat om vaardigheden op te nemen die zelfzorg ondersteunen in de educatie en training van professionals. Zorgprofessionals, zoals huisartsen en apothekers, zijn van groot belang bij het vergroten van de zelfredzaamheid van patiënten. Als patiënten met eenvoudige gezondheidsklachten een zelfzorgadvies krijgen, worden ze immers zelfredzamer bij een herhaling van (soortgelijke) klachten.
Ook heeft MedNet in opdracht van Neprofarm twee live webcasts over zelfzorg voor huisartsen en apothekers uitgezonden in 2021 en 2022.

Bekijk in het menu meer informatie over:

Daarnaast heeft Neprofarm speciaal voor huisartsen het gratis zelfzorgadviesblok ontwikkeld. Met het zelfzorgadviesblok kunnen huisartsen patiënten eenvoudig een zelfzorgadvies meegeven. Bij eenvoudige klachten van voorbijgaande aard is zelfzorg een goede keuze en daarnaast is een zelfzorggeneesmiddel vaak goedkoper voor de patiënt dan een receptgeneesmiddel.